• U bent hier: Home
 •  / Mindfulness

  Mindfulness

  Om verschillende redenen kunnen kinderen (tijdelijk) niet lekker in hun vel zitten. Onrustig in hun hoofd, vooral door veel na te denken. De mind / het denken raakt uit balans. Het zou fijn zijn als ze op zo'n moment weten hoe ze zich kunnen ontspannen en vaardigheden beschikbaar hebben die een hoofd vol gedachten tot rust brengt. Mindfulness kan ze daar bij helpen.

  Mindfulness draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Mooie bagage om een leven lang plezier van te hebben. Mindfulness helpt kinderen boosheid, verdriet en angst een plekje te geven. Minder leuke ervaringen te accepteren, omdat ze bij het leven horen net zoals momenten van geluk. Kinderen krijgen grip op gepieker over wat geweest is of de zorgen die zij zich maken over wat misschien in de toekomst gaat gebeuren.

  Mindfulness betekent, vriendelijke aandacht, zonder oordeel. Het is een manier om stil te staan bij het leven NU. Het enige wat er op dit moment is. Dat bewustzijn geeft rust, compassie en de ervaring dat je goed bent zoals je bent. Dat je vol vertrouwen mee kunt varen op de golven van je leven.

  MINDFULNESS VOOR KINDEREN en OUDERS

  • Je  leert je aandacht te richten op waar je NU mee bezig bent
  • Je krijgt handreikingen om je te leren ontspannen
  • Je wordt je bewust van je denken ( positieve / negatieve gedachten, verleden en toekomst)
  • Je ervaart dat emoties komen en gaan. Alles gaat voorbij.
  • Je krijgt meer vertrouwen in jezelf
  • Nu is het enige moment dat telt
  • Je krijgt zicht op jouw bijzondere talenten

  Mijn hoofd zit vol

  Deze tijd vraagt veel van kinderen en jongeren. Ze kunnen het gevoel hebben dat ze aan allerlei eisen, die ze aan zichzelf stellen of die van buitenaf komen, moeten voldoen. Er wordt veel van ze verwacht, op school, thuis en zelfs soms ook nog in hun vrije tijd.

  Er komt een grote hoeveelheid informatie op ze af en de nodige prikkels via o.a. de media en internet. Dat maakt dat veel kinderen zich onrustig voelen. Steeds meer kinderen groeien op in één ouder- of nieuw samengestelde gezinnen.Zij zijn op zoek naar een veilige plek binnen de nieuwe gezinssituatie(s). 

  Hooggevoelige kinderen  zijn de kartrekkers naar een Nieuwe Tijd. Ze komen steeds vaker op mijn pad omdat ze  vaak emotioneel verward zijn door de rollercoaster waar we veelal inzitten vanwege ons hoge levenstempo.  Het zijn kinderen die  eigenlijk willen  aangeven dat het anders kan.  Hun hoofd is vol. Zij willen leven vanuit hun hart. Dat wat een duurzame wereld nodig heeft. Nu en in de toekomst.
  MINDFULNESS  kan ouders en kinderen daarbij ondersteunen.