• U bent hier: Home
 •  / Intake

  JE ZELF MOGEN ZIJN. VEILIG EN VERTROUWD.

  Dat zijn voor mij de  belangrijkste voorwaarden om met elkaar de samenwerking aan te gaan. Je vrij te voelen om je verhaal te mogen doen. Zonder oordeel. Niets is gek of raar.  Samen gaan we op zoek naar antwoorden en oplossingen voor jullie vragen.Zie het als een uitdaging. Dat voelt meteen al een stuk lichter.Nieuwsgierig naar hoe het ook anders kan?

  • Het eerste contact heb ik alleen met ouders* tijdens een intakegesprek. Met als doel: Samen helder krijgen, wat jullie hulpvragen zijn.* Afhankelijk van de vraag en leeftijd kan in overleg  een jongere ook bij dit gesprek al aanwezig zijn. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd ligt dat vaak nog anders.
  • Dan heb ik daarna  een gesprek met je kind. Daarbij is één van de ouders aanwezig. Kinderen  kunnen ook  hun eigen vragen stellen over wat zij denken nodig te hebben. Daar is alle ruimte voor.

  Wat belangrijk is voor onze samenwerking: 

  • Er is een klik. 
  • Je voelt je als ouders tijdens het intakegesprek  op je gemak om je verhaal te kunnen doen.
  • Kinderen kunnen dat zelf heel goed aangeven na een eerste ontmoeting met mij. Hun inbreng is daarbij  belangrijk, zo niet het belangrijkste! Het is de basis om je veilig en vertrouwd te kunnen voelen en om stapje voor stapje je eigen oplossingen te vinden. 

  Tijdens de coaching volg ik kinderen en ouders in wat het beste aansluit bij hun vragen en mogelijkheden. Er is geen kant en klaar plan. Iedere ouder en ieder kind zijn uniek. Soms zijn er wat hobbels te nemen maar je komt er samen altijd sterker uit. Kinderen én ouders.
                             
  INDIVIDUELE BEGELEIDING VAN KINDEREN MET EEN DIAGNOSE BINNEN HET AUTISME SPECTRUM

  Daarnaast geef ik individuele begeleiding aan kinderen en jongeren met een diagnose binnen het autisme spectrum. 
  Voor vragen en informatie kunnen ouders vrijblijvend telefonisch contact met mij opnemen. De begeleiding vindt veelal plaats in  de thuissituatie. Het kan gaan om begeleiding bij heel basale vaardigheden zoals:

  • Lichamelijke verzorging
  • Het plannen en structureren van een dag/ week
  • Leren omgaan met geld 
  • Contact maken
  • Omgaan met emoties
  • Vriendschappen aangaan en onderhouden

  Daarbij gaat het om de zelfredzaamheid van je kind zo breed mogelijk te ontwikkelen binnen zijn eigen mogelijkheden. 
   


   

  Leren vertrouwen

  PROFESSIONALS OVER  ANNEMIESKINDER & OUDERCOACHING

  Annemies weet heel goed wat ouders en kinderen nodig hebben, Ze werkt vanuit een onvoorwaardelijke acceptatie. Het is een vanzelfsprekend "jasje" dat ze aan heeft.
  Met haar brede onderwijsachtergrond heeft ze veel extra bagage.Haar nieuwe visie op opvoeden op basis van gelijkwaardigheid, is precies wat de ouders van nu nodig hebben. Annemies geeft ouders handvatten en inzichten. Ze heeft een mooi doel voor ogen voor de kinderen en ouders van NU. Als kind zou ik me meteen op mijn gemak voelen bij Annemies.  
  Caroline Timmermans  LA VIE coaching en counseling  www.lavie-counseling.nl

  Annemies laat kinderen en jongeren ervaren dat ze goed zijn zoals ze zijn  Ze geeft ze power om "wereld- proof "  te worden, in hun groei naar volwassenheid. Annemies werkt vanuit haar hart, haar gevoel en intuitie. Altijd  met de vraag : Wat hebben dit kind  en deze ouders nu nodig? . Annemies, geeft ze erkenning, een mooier cadeau kun je als kind, puber of ouder niet krijgen.
  Brigit Appeldoorn  BURO RAK  Relatie-counseling en choaching bij echtscheiding en nieuwe gezinnen.  www.burorak.nl

  Annemies neemt ouders en kinderen serieus. Door haar werkwijze inspireert ze ouders en andere professionals die werken met kinderen. Ze gaat uit van de positieve intenties van kinderen en ouders. Zij is creatief bij het inzetten van interventies. Met humor geeft ze ook ruimte om te relativeren. Door de aandacht en het vertrouwen dat Annemies geeft, voel je je gezien en geborgen.
  Marike van Gemert 
  ACADEMIE VOOR PRATEN MET KINDEREN.
  "geef kinderen een stem bij kindermishandeling" www.academievoorpratenmetkinderen.nl