• U bent hier: Home
 •  / Annemies

  Annemies van 't Hooft Energetisch Kinder & Oudercoach

  Graag wil ik kinderen en jongeren laten ervaren dat zij kunnen vertrouwen op hun eigen sterkte! Ze kunnen groeien in hun zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld ontwikkelen. Goed zoals ze zijn vanaf het allereerste begin, bij de start van hun leven.
    Ze leren nieuwe vaardigheden, waardoor ze sociaal- emotioneel sterker en weerbaarder worden.  Gemakkelijker aansluiting vinden bij zichzelf en hun omgeving: Thuis, op school en met vrienden.

  Kinderen kunnen het nog niet alleen. Ze hebben het vertrouwen en de ondersteuning van hun ouders nog heel hard nodig om verder te kunnen groeien.  Daarom vind ik het ook belangrijk om ouders bij de coaching van hun kind te betrekken. Waar nodig handreikingen te geven en in te gaan op hun  vragen over de opvoeding van hun kind: 

  • Wat heeft je kind nu nodig heeft om zich breed te kunnen ontwikkelen?
  • Wat heb jij als zijn ouder nodig om hem daarbij zo goed mogelijk te kunnen begeleiden?


  Een flinke dosis humor, relativeringsvermogen,creativiteit, tijd en aandacht.

  In mijn praktijk wil ik een veilige en een vertrouwde plek creëren, waar kinderen, jongeren en ouders zich op hun gemak kunnen voelen.Waar tijd en aandacht is zodat jullie je écht gezien en gehoord voelen. Ik begeleid  ouders en kinderen om te gaan denken vanuit hun eigen oplossingen en mogelijkheden, bij de vragen waar ze samen tegen aan lopen. 

  Hoog sensitieve kinderen

  Gaandeweg ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in de begeleiding en coaching van hoog gevoelige kinderen en hun ouders. Het zijn juist deze  kinderen die steeds vaker om onze aandacht vragen. Zij willen een mooie en belangrijke boodschap aan ons doorgeven maar worden vaak niet gehoord:  "Kan het  wat rustiger, eenvoudiger en liefdevoller?" 

  Er komt zo veel.. Te veel op ze af!  Voor hoog gevoelige kinderen is het heel lastig om goed om te gaan met al die  prikkels zodat hun "emotionele emmertje' regelmatig overloopt. Graag geef ik ouders  meer inzicht in de belevingswereld van hun hoog gevoelig kind dat opgroeit in een samenleving waar al op heel jonge leeftijd veel van je verwacht wordt.  Het tempo om daar aan te kunnen voldoen ligt erg hoog. 
  Hoe ga je daar als ouders mee om zodat je kind  zijn hoog sensitiviteit juist kan gaan ervaren en inzetten als een heel mooi talent?


  Mijn werkervaring:
  Al geruime tijd werk ik vanuit mijn praktijk als kinder-,jongeren en oudercoach. Daarvoor heb ik ook zijn ook al veel kinderen en ouders op mijn pad gekomen in werk als:

  • Groepsleerkracht,remedial teacher en intern begeleider
  • Gezinscoach vanuit vluchtelingenwerk
  • Ontwikkelingsbegeleider van kinderen en jongeren met een diagnose binnen het autisme spectrum
  • Mindfulness coach

  ERVARINGEN VAN OUDERS

  ANNEMIESKINDER & OUDERCOACHING:   Annemies volgt ouders en hun kinderen in wat ze nodig hebben. Op die manier maakt ze snel contact. Ze is betrokken en een deskundig ankerpunt. Dit o.a. door haar natuurlijke gave om overzicht te geven d.m.v. een stappenplan. Ze maakt grote emoties bespreekbaar  op een "luchtige" manier.
  Vanuit een natuurlijke richtinggevende communicatie met kinderen en ouders. Annemies werkt vanuit haar hart. Ze is enorm goed met kinderen met autisme.De kleinschalige opzet sprak ons aan. Ze heeft ons als ouders en onze dochter weer vertrouwen gegeven in de toekomst.
  De ouders van Anne van 7 jaar.  

  Ouders ondersteunen

  Soms zijn er hobbels op de weg, waar je samen met je  kind voor komt te staan. Dan kan het fijn zijn om kortdurende hulp van buitenaf te krijgen. Als kinder- en oudercoach ondersteun ik ouders daarbij.   We willen niets liever dan dat onze kinderen uitgroeien tot evenwichtige, zelfstandige, maar vooral ook gelukkige volwassenen. Ze nu al die hun hart durven te volgen. Gemotiveerd vanuit zichzelf om hun talenten te ontwikkelen. Jongeren die zelf initiatief durven te nemen en hun eigen verantwoordelijkheid willen dragen.  We gaan samen op zoek naar oplossingen voor jullie vragen.